Loomad

Kuidas on merehobusel

Pin
Send
Share
Send
Send


Merihobu või hipokampus on väga huvitav olend, kellelt on palju õppida. Need omadused aitavad teil veelgi paremini sammuda merehobustega.

Merihobu elab troopiliste ja madalate temperatuuridega vetes.

Sellel pole kaalusid, kuigi oma omaduste tõttu näib neid olevat.

Mitte miski püstises asendis, midagi väga erinevat sellest, mida teised vee-elukad teevad.

See pole seotud päris hobustega, nimi pärineb neile sarnastest näojoontest.

Merihobustel on väike kroon, mida nimetatakse korallivõrguks. See on ainulaadne kõigil neil.

Nad ei ole head ujujad, kuid nende liikumise hõlbustamiseks sõltuvad nad seljaajust.
Merehobuse kaks silma on võimelised liikuma üksteisest sõltumatult.

Isane merihobu on see, kes mune kannab, tal on neid kehas 45 päeva, kuni need on aretusprotsessis täielikult küpsenud.

Alla 1% kõigist noortest ületab küpsusvanuse. See võib olla põhjus, miks emane muneb paaritumise ajal isasloomas kuni 1500 muna.

Merihobu ei suuda vangistust üle elada kõrge stressitaseme tõttu. Hoolimata sellest, peavad paljud inimesed neid endiselt lemmikloomadena.
Aastas püütakse Hiinas sarnastes riikides meditsiiniliseks kasutamiseks enam kui 20 miljonit merehobust.

Merihobusel on eelpingutav saba, mis võimaldab tal esemeid koguda ja hooldada. Saate neid elemente vees kasutada nagu meie oma kätega.

On vale müüt, et kõik merihobused jäävad kogu eluks ühe ja sama partneri juurde.

Viletsa ujumisvõime tõttu võivad nad surra väsimusest kõrge vooluvees.

Merihobusel pole hambaid ega magu. Kiire seedimisprotsessi tõttu peavad nad pidevalt sööma.

Neil on võime muuta värvi, et sulanduda keskkonda.

Merihobu ei suuda oma saba tagasi painutada.

Merehobuse suurus võib olla nii väike kui pool tolli pikk. Suurimad on vaid umbes 8 tolli pikad.

Pingviinid on üks levinumaid merehobuste röövloomi, aga ka tuunikala, mantakiired, raisid ja krabid.

Merihobu sööb terveid toite. Sellepärast on neil silmapaistev kärss, mis sageli tundub nende väikese kehaga võrreldes liiga suur.

Veereostus ja kutseline kalapüük on kaks tõsist ohtu merehobuste tulevikule.

Merihobu kasutab vajadusel võitluseks saba, see on meestel levinud paaritushooajal. Naised võitlevad territooriumi või toidu pärast omavahel või meestega.

Merihobusel pole liikmeid ega ohtlikke mehhanisme, et ennast kaitsta. Tema ainus kaitse röövloomade eest on tema võime keskkonnaga segades väga hästi varjata.

Keskmine eluiga merehobuse looduses jääb vahemikku 4–6 aastat. Seda on vähem nende inimeste jaoks, kes on vangistuses stressi, sobimatute tingimuste ja kõrge haigusriski tõttu.

Võite mehi eristada naistest, vaadates kõhupiirkonda. Isastel on sile pind, mille kott on munade hoiustamiseks. Emastel on terav ja kare kõht.

Merihobused on selgroogsed, selle põhjuseks on see, et kõigil hipokampustel on sisemine luustik.

Merihobused

Üks huvitavamaid mereelukaid maailmas on merihobu. Nendel loomadel on väga ainulaadne välimus ja nad on inimestele atraktiivsed, mis tuleneb nende ja hobuste nägude suurest sarnasusest, sellest ka nimetus, millega nad on rahva seas tuntud.

Merihobuste kärss on väga silmatorkav ja aitab neil hõlpsalt> olla

Neid võib leida kogu maailma meredest, eelistavad madalaid ja sooje loodusalasid, segunevad tavaliselt keskkonnaga, kus nad asuvad, ja on nii väikesed, et neid on raske näha, kui neid pole teie poole suunatud. Väikseimad merehobuse liigid on umbes poole tolli kõrgused, suurimad on 8. Enamik liike, keda näete, asuvad selles vahemikus.

On kindlaks tehtud umbes 40 tüüpi merehobuseid, ehkki kõigil on ühised omadused, kuid ka nende jaotamiseks mitmesse kategooriasse on piisavalt erinevusi. Näiteks on neid, kes suudavad isegi värvi muuta, sujudes suurepäraselt ümbritsevaga.

Merihobu fossiile on vähe, kuid on olemas ka olulisi leide, mis pärinevad umbes 3 miljonist aastast. Arvatakse, et need olendid arenesid välja selleks, et tänu keskkonnale sulandumisele suudaksid nad madalates piirkondades ellu jääda ja nendes piirkondades peituda. See kamuflaaž on nende jaoks väga oluline, kuna see võimaldab neil end röövloomade jälitamise eest hästi kaitsta. Merihobuste hulgas on isaseid, kes kannavad mune, millest järglased tulevad, ja need asetavad emasloomad oma keha paljunemisprotsessi osana pärast väga keerukate paaritusrituaalide toimumist.

Need loomad ei kohane vangistuses elamisega, paljud inimesed püüavad neid hoida akvaariumis, kuid sageli surevad nad kõrge stressi või haiguse tõttu. On kohti, kus nende looduslikus elupaigas elavate merihobuste arv väheneb. Selle põhjuseks on asjaolu, et paljusid neist piirkondadest vähendatakse pidevalt, või tugevat jahti, mida nad läbi viivad, näiteks Hiinas, kus neid kasutatakse meditsiiniliselt, või Indoneesias, kus nad on osa suurest kaubandusest.

Merihobuste jaoks on palju looduslikke kiskjaid, sõltuvalt alati asukohast. Sellesse rühma kuuluvad triibud, mantakiir, pingviinid ja krabid, kuid ilm on neile suur probleem ja tapab rohkem täiskasvanuid kui ükski kiskja. Sageli surevad nad kurnatusest, kui nad üritavad pikka aega probleemsetes vetes liikuda, tavaliselt elavad merehobused sujuva liikumisega piirkondades, kuid mõnikord võivad ilmastikuolud veekogude seisundit kiiresti muuta.

Teisest küljest levivad suured kalavõrgud tavaliselt kõigis piirkondades, kus merihobu elab, ja seda tüüpi äritegevus põhjustab tuhandeid neist aastas. Merihobu loodusliku keskkonna jaoks on palju eeliseid ja tagajärg, mis mõnes piirkonnas on selle massilise likvideerimise põhjustanud, on elanikkonna tasakaalustamatus neis, kuna see on põhjustanud teiste elusolendite ülerahvastatuse meredes Terve planeet.

Siin on mõned kõige sagedamini esitatavad küsimused merehobuste kohta.

Mis on merehobused?

Merihobused või hipokampused on kalad, kes kuuluvad samasse merelohede ja torupillide perekonda ning on elanud vähemalt 40 miljonit aastat. Kogu maailmas on mitu merehobuse liiki, enamik neist asub madalas ja soojas vees. Merihobused ujuvad püsti ja neil on seljatoed tõukejõu jaoks, rinnauimed lõpuste lähedal stabiliseerimiseks ja suuna saamiseks ning väike pärajoon. Nad suudavad klammerduda mererohu ja merevetikate külge, mähkides sabad varre ümber, mis aitab neil vältida tugevate hoovuste lohistamist. Kaalude asemel on merehobuste nahk venitatud terve rea luuplaatide kohale, mis on rõngastena nähtavad kogu keha ümber. See luude soomus ja anatoomia aitavad neid kaitsta ja väga vähesed loomad toidavad neid. Merihobused saavad iga silma iseseisvalt liigutada. Need on loomariigis ainulaadsed, kuna rasedaks on isane hipokampus ja ainult isane. Merihobusel on suu pikk toru, millel pole hambaid, ja see toimib toiduvaakumina, absorbeerides väikseid koorikloomi ja planktonit.

Kuidas näha merihobuseid?

Merihobused on väikesed, väga hästi maskeeritud ja neid on snorgeldamise või sukeldumisega raske tuvastada. Et neid mitte häirida nende looduskeskkonnas, on merehobuste nägemiseks kõige lihtsam külastada akvaariumi, kus merehobuseid peetakse ja aretatakse vangistuses.

Kust pärineb merihobu nimi?

"Merihobu" tuleneb "hipokampusest", vanakreeka sõnast, mis tähendab 'hobune' ja 'merekoletis'.

Mitu erinevat tüüpi merehobuseliike on olemas?

Maailma mereliikide registri andmetel on seal 53 liiki merehobuseid.

Kas merehobused võivad müra tekitada?

Merihobud võivad söötmise ja õukonna ajal tekitada klõpsamise helisid. Nad teevad seda, liigutades kolju kahte osa, üksteist vastu.

Milline on merihobu keskmine eluiga?

Sellele küsimusele pole lõplikku vastust, kuid see ulatub väiksemate liikide puhul umbes aastast, suuremate liikide puhul keskmiselt kolmest kuni viie aastani.

Mida söövad merehobused?

Soolvesi, krevetid, väikesed kalad ja plankton. Täiskasvanu sööb päevas 30-50 tükki.

Kuidas merehobused söövad?

Merihobustel pole hambaid ega magu. Toit läbib teie seedesüsteemi nii kiiresti, et peate elus püsimiseks sööma peaaegu pidevalt.

Kuidas on merihobustel oma noored?

Emane merihobu muneb mune isase kotti, kus nad kooruvad. Igal isasel merehobusel on kehas inkubatsioonikott. Mune viljastab isane, kes läbib ka raseduse ja sünnituse protsessi ning vajab noore sündimiseks 2-3 nädalat.

Millised on merehobuste peamised ohud?

Merihobuste ohustamisel on kolm peamist põhjust:

Esiteks, traditsiooniline hiina meditsiin, kus aastas kasutatakse enam kui 20 miljonit merihobu.

Neid kasutatakse paljudes riikides suveniiridena. Neid kaevandatakse tahtlikult merest ja pannakse keeva päikese all surma.

Loomakaubanduses on hinnanguliselt üks miljard meremeest aastas. Arvatakse, et vähem kui 1000 neist elab kauem kui kuus nädalat.

Kuidas on merehobusel?

Meie peategelased on loomad, kellel pole ülejäänud kaladega midagi ühist. Nende kõrgus ulatub 14–29 cm. Tema keha katavad taldriksoomused või luukoe rõngad. Tema positsioon on alati püstine. Nad liiguvad ühest kohast teise tänu oma seljaajule, mis asub alaseljas, väga lähedal sabale. Ehkki nad raputavad seda umbes kolm ja pool korda sekundis, on neil sihtkohta jõudmiseks sageli palju probleeme. Vertikaalne nihkumine saavutatakse õhu mahu reguleerimisega ujumispõiedes ja rinnauimede abil.

Selle saba on painduv, mis tähendab, et nad võivad klammerduda korallide ja veetaimede külge, hoides sellega ära merevoolude viimise nende liiga kaugele. Ka nad on jäljendavadSee tähendab, et nad võivad muuta teie keha värve, et teie keskkonna makrovetikad omavahel segamini ajada. See strateegia on nende ellujäämise jaoks ülioluline, kuna merehobused on toiduks krabidele, tuunidele, kuldkaladele ja merelindudele.

Suhtlus teiste analoogidega

Ehkki see ei pruugi tunduda, on merehobused seltskondlikud veeloomad. Riffide lähedal on lihtne leida väikeseid rühmi. Suhelda, põhjustada oma pea kiirete liigutustega omamoodi klõpsatuse, harjates sellega kolju osa selle ülemise välise luustikuga. Kord aastas, kui vee temperatuur tõuseb, saavad nad partneritega kokku, põimides sabad 15 kuni 20 minutiks.

Isane tilgutab oma seemnevedeliku väljapoole ja kui munad sisenevad isase kotti, mida nimetatakse marsupiumiks, viljastuvad. Seal võib areneda hästi kaitstud 10 päevast kuue nädalani, sõltuvalt liigist ja mere temperatuurist. Pärast seda aega laseb isane noorukil suruda oma keha survestamiseks ja jõu kasutamiseks, nii et vabastage nad - see võib juhtuda mitu tundi. Seetõttu võib "sünd" olla vanema jaoks kurnav, kuna neil võib olla ka 10–400 järeltulijat.

Kutsikadkui nad lahkuvad, on nad vaid 7–11 millimeetrit pikad. Kuni nad täisealiseks saavad, läheb kotti sisse ja välja, olenevalt sellest, kas on oht või mitte väljas.

Kus elab merihobu?

Merihobuseid leidub soojas, peamiselt troopilises vees, vahemikus 0–2543 m. Temperatuurivahemik on vahemikus 3,04 kuni 28,4 ° C. Nii nad arenevad troopilises ja parasvöötmes, Atlandi ookeani, sealhulgas Vahemere, nagu Indo-Vaikse ookeani kaldal, Ida-Aafrika rannikust Vaikse ookeani keskosa, sealhulgas Punase mereni.

Kahjuks täna nad on ohustatud loomadning selle kaubandust reguleerib CITES (ohustatud looduslike looma- ja taimeliikidega rahvusvahelise kauplemise konventsioon). Igal aastal püütakse ainult Aasias tonni merihobuseid traditsiooniliseks raviks. Seal arvatakse, et neil on raviomadusi.

Ka Rahvusvaheline Looduskaitse Liit (IUCN), on loetlenud paljud perekonna liigid kui haavatavadja mõned isegi kui "tõsises ohus", näiteks Hipokampuse capensis, mis elab ainult Knysna suudmealal ja kolmes teises Lõuna-Aafrika lõunarannikul asuvas suudmes.

Nende kaitsmiseks kadumise eest ehitatakse kunstlikke elupaiku, nagu see on Knysna samas suudmes.

Kas teile meeldis see artikkel merehobuste kohta?

Video: Coloring A Unicorn Sea Horse. Painting and drawing for Kids & Toddlers (Aprill 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send